Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn


IETS KUNNEN BETEKENEN VOOR EEN ANDER


De wereld van zorg en welzijn verandert ingrijpend; we leven in een steeds meer individueel gerichte maatschappij. Om goede zorg en ondersteuning te blijven bieden, wordt de inzet van familie, vrienden, de directe omgeving maar ook technologieën en digitale middelen steeds belangrijker.


Ook als wijkvereniging besteden we hier aandacht aan. Wat kunnen we voor elkaar betekenen? Waar kunnen we een helpende hand bieden? Bijvoorbeeld tijdens vakantie, ziekte of sociale controle.
Buurthulpproject 'Oog voor Elkaar'


Als aanvulling op bestaande hulpprogramma’s en het professionele zorgaanbod start de vereniging Tuinwijk Sterrebosch in Driebergen-Rijsenburg op 1 oktober 2018 met het buren- hulpproject Oog voor elkaar.


Hulpvragers en hulpaanbieders uit deze wijk, die begrenst wordt door de Hoofdstraat, Engweg, Meenkselaan en Rosariumlaan, worden via een netwerk vanuit de wijkvereniging aan elkaar gekoppeld. Het gaat bij de hulpvragen om incidentele ‘klusjes’ zoals even extra handjes nodig bijvoorbeeld vanwege fysieke ongemakken, begeleiding bij plotseling ziekenhuisbezoek, de hond uitlaten om reden van ziekte van de eigenaar, hulp bij het invullen van (complexe) formulieren et cetera. Aan de hulpverlening zijn geen kosten verbonden en is toegankelijk voor alle bewoners van de wijk, zowel leden als niet-leden van de wijkvereniging.


De vereniging Tuinwijk Sterrebosch kwam op het idee voor het project door een tip van dorpscoördinator

Marco van Veen over een soortgelijk voorbeeld vanuit de buurtvereniging Driebergen Noord. Een onderzoek in Tuinwijk Sterrebosch leverde veel positieve reacties op. Zo’n 70 bewoners uit de wijk gaven aan in het geval van een hulpvraag vanuit de buurt of straat zich daarvoor wel beschikbaar te willen stellen.


De Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een financiële tegemoetkoming toegezegd voor de ontwikkelkosten van het buurthulpproject 'Oog voor elkaar' vanuit het budget 'dorpsgericht werken'. Wij zijn als vereniging erg blij met deze geste!


Een werkgroep van actieve en enthousiaste leden heeft het project in de afgelopen maanden voorbereid. Als start van het project ontvingen de bewoners van Tuinwijk Sterrebosch een brochure en sociale kaart met handige adressen. U kunt de brochures hiernaast bekijken en downloaden.


Een speciaal telefoonnummer is beschikbaar om de hulpvragen te verzamelen: 06 - 18 866 856.AED's


Door Hartveilig Driebergen worden openbare AED's geplaatst in het dorp.

In Tuinwijk Sterrebosch zijn AED's te vinden bij:


- Bartimeus, Wethouder Teselinglaan (openbaar: buitenkast), T. (088) 889 9888

- IVA Driebergen (niet openbaar), T. ( 0343) 512 780OVER TUINWIJK STERREBOSCH


Wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch, gelegen in Driebergen-Rijsenburg, is opgericht in 2014. De naam is ontleend aan het sterrenbos dat in de achttiende eeuw op het landgoed Dennenburg is aangelegd.


De tuinwijk wordt begrensd door de Engweg, de Rosariumlaan, de Hoofdstraat en de Meenkselaan.

CONTACT


Secretariaat T.  06 21 876 808

E. info@tuinwijksterrebosch.nl

 
 

DEEL DEZE PAGINA

Copyright 2017 - 2020 | Website by HENNY4PR