Geschiedenis

 

De wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch is opgericht in 2014. De naam is ontleend aan het sterrenbos dat in de achttiende eeuw op het landgoed Dennenburg, waarvan de Hogesteeg de oorspronkelijke oprijlaan is, is aangelegd. In het begin van de twintigste eeuw liet landgoedeigenaar Jentje Manger Cats voor eigen gebruik een villa aan de Hoofdstraat bouwen, die de naam 'Sterrenbosch' kreeg. Deze villa is sinds 1946 in gebruik bij de IVA Driebergen.

 

In de jaren ’20 van de vorige eeuw is in het gebied dat wordt begrensd door de Engweg, de Rosariumlaan, de Hoofdstraat en de Meenkselaan gestart met de aanleg van wegen en de bouw van woningen. Sinds het ontstaan van deze woonwijk is er weinig (ver)nieuwbouw geweest waardoor het oorspronkelijke en unieke karakter van de wijk grotendeels bewaard is gebleven.

 

De karakteristieke kenmerken van de tuinwijk zoals door Joost Kingma beschreven in zijn proefschrift 'Blijvend aantrekkelijk' en boek 'De magie van het jaren '30 huis' zijn in deze wijk nog volop aanwezig. Die kenmerken zorgen voor een prettige leefomgeving, die het waard is om te behouden.

 

 

EEN TYPISCHE TUINWIJK

 

DWALEN IN VERHALEN

 

Heeft u nog een mooi verhaal over een pand of bijvoorbeeld een gebeurtenis in de tuinwijk? Wij horen het graag!

 

Tuinwijk Sterrebosch is ook te vinden op Wikipedia.

Op deze pagina kan informatie worden geplaatst over de geschiedenis en architektonische kenmerken van onze wijk. We nodigen iedereen uit deze pagina aan te vullen met interessante informatie over de wijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVER TUINWIJK STERREBOSCH

 

Wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch, gelegen in Driebergen-Rijsenburg, is opgericht in 2014. De naam is ontleend aan het sterrenbos dat in de achttiende eeuw op het landgoed Dennenburg is aangelegd.

 

De tuinwijk wordt begrensd door de Engweg, de Rosariumlaan, de Hoofdstraat en de Meenkselaan.

CONTACT

 

Hogesteeg 9

3972 JS Driebergen-Rijsenburg

 

T. (06) 23 868 017

E. info@tuinwijksterrebosch.nl

 

DEEL DEZE PAGINA

Copyright 2017 - 2018 | Website by HENNY4PR