Groen

Groen

Tuinwijk Sterrebosch heeft met haar verscheidenheid aan bomenlanen een uniek karakter in het dorp Driebergen-Rijsenburg.

 

Vanuit de wijkvereniging wordt veel aandacht besteed aan dit groene karakter en de instandhouding ervan. Niet alleen met de inwoners van de wijk, maar ook de gemeente.

 

Rosarium

 

Mei 2018. In onze wijk ligt van oudsher het fraaie en bijzondere Rosarium

 

Om de uitstraling van onze wijk te optimaliseren, hebben wij over deze unieke plek overleg gevoerd met toezichthouder Herman Mocking van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ook voor de gemeente is het Rosarium een plek die 'Parel' kwaliteit in zich heeft. In dat kader wordt nu gesproken over het opwaarderen van de beeldkwaliteit van B- naar A-niveau. Dat betekent dan regelmatiger onderhoud met meer aandacht voor de details.

 

De gemeente zou het waarderen als het Rosarium meer plek gaat bieden als ontmoetingsplek van de straat/wijkgenoten. In beperkte mate overigens om het rustieke karakter van deze 'oase' niet aan te tasten.

Af en toe een rondleiding met uitleg over het Rosarium zou onder andere in die gedachtengang passen.

 

Kortom, het Rosarium heeft de ook aandacht van de gemeente om de uitstraling van ons dorp verder te versterken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Succesvolle actie bomenonderhoud

 

De Hogesteeg is met haar dubbele beukenrijen een prachtige laan naar landgoed Dennenburg. De uitstraling van de straat en de staat van het groen is echter matig.

 

In het najaar van 2014 is een inventarisatie gemaakt onder de leden van de wijkvereniging Hogesteeg-Weth. Teselinglaan aangaande de bermen en bomen. Dat leverde een aantal verzoeken en klachten op over overhangende takken, vallend dood hout en onduidelijke herplant na het kappen van bomen die aan de afdeling beheer openbaar groen van de gemeente zijn doorgegeven.

 

Deze actie leverde al snel zichtbaar resultaat op: in januari 2015 zijn de bestaande bomen flink aangepakt!

 

CONTACT

 

Hogesteeg 9

3972 JS Driebergen-Rijsenburg

 

T. (06) 23 868 017

E. info@tuinwijksterrebosch.nl

Copyright 2017 - 2018 | Website by HENNY4PR

DEEL DEZE PAGINA

 

OVER TUINWIJK STERREBOSCH

 

Wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch, gelegen in Driebergen-Rijsenburg, is opgericht in 2014. De naam is ontleend aan het sterrenbos dat in de achttiende eeuw op het landgoed Dennenburg is aangelegd.

 

De tuinwijk wordt begrensd door de Engweg, de Rosariumlaan, de Hoofdstraat en de Meenkselaan.