Nieuws & Evenementen

 

Open Tuinendag 2017

 

Op zaterdag 10 juni is het weer zover en wordt de Open Tuinendag Driebergen gehouden. De Open Tuinendag vindt plaats tussen de gemeentegrens met Doorn Hogesteeg, Oranjelaan en Welgelegenlaan.

 

In Tuinwijk Sterrebosch doen maar liefst zes tuinen mee!

 

Nieuwsgierig geworden en wilt u een bezoek brengen aan de Open Tuinendag? Koop snel een passe-partout of ga tussen 10.00-15.00 uur naar de 3Flora-kraam op Winkelcentrum De Sluis.

 

september 2017

 

Buurtbarbecue september 2017

 

De jaarlijkse buurtbarbecue in september is altijd weer een mooie gelegenheid om na de vakanties eens bij te praten. Dit jaar kunnen we weer gebruik maken van het terrein van de IVA, naast Villa Sterrebosch op de Hogesteeg.

 

We hebben nog geen definitieve datum geprikt omdat we zoveel mogelijk rekening willen houden met andere activiteiten in de wijk. Dus is er in uw straat een activiteit gepland in september, geef het dan even door aan de secretaris.

 

Voor de organisatie van de barbecue zoeken we, door omstandigheden, MET SPOED

nog enkele vrijwilligers. Vindt u het leuk om mee te helpen met de organisatie óf de praktische voorbereiding? Stuur dan een e-mail naar:

evenementen@tuinwijksterrebosch.nl

 

april - mei 2017

 

De vlag in top voor vrede en vrijheid!

 

OPROEP We roepen alle wijkbewoners op om op Koningsdag 27 april, Dodenherdenking 4 mei en Bevrijdingsdag 5mei de Nederlandse vlag uit te steken. Lees meer in de pdf hiernaast.

 

Voor vrede & vrijheid!

 

... 2017

 

Er zit muziek in Tuinwijk Sterrebosch

 

OPROEP Vanuit wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch is het idee ontstaan om in de loop van 2017 ergens in de wijk een podium te creëren voor wijkbewoners die muzikaal actief zijn.

 

Jong of oud, vocaal of instrumentaal. Van klassiek geschoold tenor, klarinetist of strijkje tot DJ, heavy metal artist of jazztrompetist. Alle genres zijn welkom. Enige podiumervaring is wel vereist.

 

Het muziekevenement is bedoeld om de onderlinge contacten in

de wijk verder te bevorderen.

 

Wie wil er tijdens dit speciale event in onze wijk optreden?

En wie wil er meehelpen om het idee te realiseren? We horen het graag!

 

Download links de folder en meld je s.v.p. aan bij het secretariaat

 

 

10 juni 2017

6 april 2017

 

Algemene Ledenvergadering

 

Ga naar het verslag en de bijbehorende stukken.

 

Mochten er zaken zijn die u graag wilt bespreken, laat het ons dan weten via het

secretariaat

15 maart 2017

 

Tuinwijk Sterrebosch als 'sterk merk'

 

Bram Brinkman heeft een voorzet gedaan voor het ontwikkelen van

Tuinwijk Sterrebosch als 'sterk merk'.

 

Het doel hiervan is de uitstraling van en leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk te optimaliseren. Op 15 maart organiseerden we in kleine kring een brainstormsessie om het concept verder uit te werken.

 

 

8 maart 2017

 

Veiligheid in onze Tuinwijk

 

Op 8 maart 2017 kwamen ruim 20 wijkbewoners naar de Parklaankerk om te luisteren naar tips van wijkagent René Falke over Veiligheid in de wijk.

Falke ging achtereenvolgens in op:

 

1. Hoe te reageren op verdachte personen en situaties.

2. Hoe om te gaan met een WhatsApp alert groep.

3. Preventiemaatregelen.

4. Tips voor een veilige buurt.

 

Download hier het volledige verslag

 

We horen graag de mening van onze wijkbewoners over verkeer en andere zaken

 

 

 

Resultaten enquête winter 2016 & Overleg gemeente januari 2017

 

Er is de afgelopen tijd het nodige veranderd in de verkeerssituatie in onze wijk. Denk aan de aanleg van een 'fietsstraat' op de Engweg, toename van ontsluitingsverkeer als gevolg van de bouw van woningen in De Groene Tuinen en niet te vergeten de verkeerslichten op de Hoofdstraat. Daarnaast bereikten ons klachten over de straatverlichting en hier en daar wateroverlast.

 

Over deze zaken wilden we met de gemeente in gesprek. Om daarbij goed beslagen ten ijs te komen hebben we een kleine enquête uitgezet. 60 buurtbewoners hebben de enquête ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank!

 

Op maandag 9 januari 2017 overlegde het bestuur met burgermeester Naafs, wethouder Veldhuizen en extern adviseur Thun over de veiligheid en het verkeer in de wijk.

 

Download resultaten enquête

Download gespreksverslag gemeente

 

 

februari 2017

februari 2017

 

Succesvolle Kerstborrel!

 

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste kerstborrel voor bewoners van onze tuinwijk. Met dank aan Ton Klomp die daarvoor zijn tuin beschikbaar stelde.

 

De initiatiefnemers hadden gedacht hier pakweg 40 mensen mee te trekken, en dat werd uiteindelijk meer dan het dubbele aantal! Er werd enthousiast meegezongen met de Christmas carols, gesmuld van de glühwein en worstenbroodjes en natuurlijk bijgepraat en kennisgemaakt.

 

Voor herhaling vatbaar, dus zet de Kerstborrel 2017 alvast in uw agenda!

 

 

26 januari 2017

 

'Business in the Backyard'

 

In Tuinwijk Sterrebosch in Driebergen-Rijsenburg is veel onzichtbare bedrijvigheid. Vele BV’s, maatschappen, VOF’s, holdings e.a. zakelijke entiteiten verschuilen zich achter de voordeuren. De bijbehorende expertise en daadkracht is veelal evenzo verborgen.

 

Om dit ondernemend potentieel zichtbaar en beschikbaar te maken voor buurtgenoten nam Wijkvereniging Sterrebosch het initiatief voor 'Business in the Backyard'.

 

Op 26 januari organiseerden we de eerste bijeenkomst voor ondernemers uit de wijk. Van massagetherapie tot lerende organisatie, van mode-atelier tot advocatuur: ongeveer 20 ondernemers vertelden elkaar in 1-2 minuten wat ze doen. Daarna was er volop gelegenheid tot netwerken.

 

Voor herhaling vatbaar!

 

 

 

Wist u dat we in onze wijk beschikken over een heus filmhuis? In de Parklaankerk vertoont Filmhuis Parklaan twee keer per maand op dinsdag- en vrijdagavonden bijzondere films. Het programma is te vinden op www.filmhuisparklaan.nl (eerst registreren). Kaartverkoop aan de zaal.

In het filmhuis zijn ook gedrukte folders met het jaarprogramma beschikbaar.

 

 

 

Nieuws van de wijkvereniging

 

De wijkvereniging verstuurt met enige regelmaat een elektronische nieuwsbrief voor het informeren van de leden en andere belangstellenden over ontwikkelingen in de wijkvereniging en gebeurtenissen in de wijk. Deze nieuwsbrief wordt per email verspreid.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zich onderaan deze pagina aanmelden of ga naar contact.

AGENDA 2017

Kerstborrel

december 2017

Buurt Barbecue

september 2017

Er zit muziek in Tuinwijk Sterrebosch

... 2017

OVER TUINWIJK STERREBOSCH

 

Wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch, gelegen in Driebergen-Rijsenburg, is opgericht in 2014. De naam is ontleend aan het sterrenbos dat in de achttiende eeuw op het landgoed Dennenburg is aangelegd.

 

De tuinwijk wordt begrensd door de Engweg, de Rosariumlaan, de Hoofdstraat en de Meenkselaan.

CONTACT

 

Hogesteeg 9

3972 JS Driebergen-Rijsenburg

 

T. (06) 23 868 017

E. info@tuinwijksterrebosch.nl

 

DEEL DEZE PAGINA

Copyright 2017 @ All rights reserved | Website by HENNY4PR