Nieuws & Evenementen

 

Open Tuinendag 2017

 

Op zaterdag 10 juni is het weer zover en wordt de Open Tuinendag Driebergen gehouden. De Open Tuinendag vindt plaats tussen de gemeentegrens met Doorn Hogesteeg, Oranjelaan en Welgelegenlaan.

 

In Tuinwijk Sterrebosch doen maar liefst zes tuinen mee!

 

Nieuwsgierig geworden en wilt u een bezoek brengen aan de Open Tuinendag? Koop snel een passe-partout of ga tussen 10.00-15.00 uur naar de 3Flora-kraam op Winkelcentrum De Sluis.

 

23 september 2017

 

Buurtbarbecue 23 september 2017

 

In september, als iedereen weer terug is van vakantie, organiseren we onze jaarlijkse buurtbarbecue. Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van het terrein van de IVA, rechts van Villa Sterrebosch.

 

De BBQ is toegankelijk voor iedereen die in onze tuinwijk woont, zowel leden als niet-leden. Wel vragen wij een persoonlijke bijdrage om een mooie avond te kunnen realiseren:

- volwassenen € 12,50 p.p.

- kinderen tot 10 jaar € 5,00 p.p.

 

We hebben weer een enthousiast voorbereidingsteam dat zorgt voor de inkoop van eten en drinken. Daarnaast doen we graag een beroep op ieders actieve deelname om de BBQ tot een succes te maken en zoeken nog hulp bij:

• op- en afbouwploeg (za & zo); zowel mannen als vrouwen

• goede (!) grillmeesters

• verzorgen kinderspeelgoed/spelen

• vuurkorven en/of hout beschikbaar stellen

• party lights beschikbaar stellen

• of heb je nog een ander goed idee?

Maak je muziek of ben je een goede dj en vind je het leuk om voor buurtgenoten op te treden, neem dan je instrumenten mee. Ook vragen wij iedereen een kaarsje ter versiering mee te nemen!

 

Aanmelden graag vóór 10 september a.s. per e-mail: barbecue@tuinwijksterrebosch.nl of een briefje via Hogesteeg 9 o.v.v.

• aantal volwassenen, kinderen + leeftijd en evt. aantal vegetariërs,

• bereidheid tot hulp bij één van de bovengenoemde zaken.

 

We hopen jullie te mogen begroeten!

 

april - mei 2017

 

De vlag in top voor vrede en vrijheid!

 

OPROEP We roepen alle wijkbewoners op om op Koningsdag 27 april, Dodenherdenking 4 mei en Bevrijdingsdag 5mei de Nederlandse vlag uit te steken. Lees meer in de pdf hiernaast.

 

Voor vrede & vrijheid!

 

... 2017

 

Er zit muziek in Tuinwijk Sterrebosch

 

OPROEP Vanuit wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch is het idee ontstaan om in de loop van 2017 ergens in de wijk een podium te creëren voor wijkbewoners die muzikaal actief zijn.

 

Jong of oud, vocaal of instrumentaal. Van klassiek geschoold tenor, klarinetist of strijkje tot DJ, heavy metal artist of jazztrompetist. Alle genres zijn welkom. Enige podiumervaring is wel vereist.

 

Het muziekevenement is bedoeld om de onderlinge contacten in

de wijk verder te bevorderen.

 

Wie wil er tijdens dit speciale event in onze wijk optreden?

En wie wil er meehelpen om het idee te realiseren? We horen het graag!

 

Download links de folder en meld je s.v.p. aan bij het secretariaat

 

 

10 juni 2017

6 april 2017

 

Algemene Ledenvergadering

 

Ga naar het verslag en de bijbehorende stukken.

 

Mochten er zaken zijn die u graag wilt bespreken, laat het ons dan weten via het

secretariaat

15 maart 2017

 

Tuinwijk Sterrebosch als 'sterk merk'

 

Bram Brinkman heeft een voorzet gedaan voor het ontwikkelen van

Tuinwijk Sterrebosch als 'sterk merk'.

 

Het doel hiervan is de uitstraling van en leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk te optimaliseren. Op 15 maart organiseerden we in kleine kring een brainstormsessie om het concept verder uit te werken.

 

 

8 maart 2017

 

Veiligheid in onze Tuinwijk

 

Op 8 maart 2017 kwamen ruim 20 wijkbewoners naar de Parklaankerk om te luisteren naar tips van wijkagent René Falke over Veiligheid in de wijk.

Falke ging achtereenvolgens in op:

 

1. Hoe te reageren op verdachte personen en situaties.

2. Hoe om te gaan met een WhatsApp alert groep.

3. Preventiemaatregelen.

4. Tips voor een veilige buurt.

 

Download hier het volledige verslag

 

We horen graag de mening van onze wijkbewoners over verkeer en andere zaken

 

 

 

Resultaten enquête winter 2016 & Overleg gemeente januari 2017

 

Er is de afgelopen tijd het nodige veranderd in de verkeerssituatie in onze wijk. Denk aan de aanleg van een 'fietsstraat' op de Engweg, toename van ontsluitingsverkeer als gevolg van de bouw van woningen in De Groene Tuinen en niet te vergeten de verkeerslichten op de Hoofdstraat. Daarnaast bereikten ons klachten over de straatverlichting en hier en daar wateroverlast.

 

Over deze zaken wilden we met de gemeente in gesprek. Om daarbij goed beslagen ten ijs te komen hebben we een kleine enquête uitgezet. 60 buurtbewoners hebben de enquête ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank!

 

Op maandag 9 januari 2017 overlegde het bestuur met burgermeester Naafs, wethouder Veldhuizen en extern adviseur Thun over de veiligheid en het verkeer in de wijk.

 

Download resultaten enquête

Download gespreksverslag gemeente

 

 

februari 2017

26 januari 2017

 

'Business in the Backyard'

 

In Tuinwijk Sterrebosch in Driebergen-Rijsenburg is veel onzichtbare bedrijvigheid. Vele BV’s, maatschappen, VOF’s, holdings e.a. zakelijke entiteiten verschuilen zich achter de voordeuren. De bijbehorende expertise en daadkracht is veelal evenzo verborgen.

 

Om dit ondernemend potentieel zichtbaar en beschikbaar te maken voor buurtgenoten nam Wijkvereniging Sterrebosch het initiatief voor 'Business in the Backyard'.

 

Op 26 januari organiseerden we de eerste bijeenkomst voor ondernemers uit de wijk. Van massagetherapie tot lerende organisatie, van mode-atelier tot advocatuur: ongeveer 20 ondernemers vertelden elkaar in 1-2 minuten wat ze doen. Daarna was er volop gelegenheid tot netwerken.

 

Voor herhaling vatbaar!

 

 

 

Wist u dat we in onze wijk beschikken over een heus filmhuis? In de Parklaankerk vertoont Filmhuis Parklaan twee keer per maand op dinsdag- en vrijdagavonden bijzondere films. Het programma is te vinden op www.filmhuisparklaan.nl (eerst registreren). Kaartverkoop aan de zaal.

In het filmhuis zijn ook gedrukte folders met het jaarprogramma beschikbaar.

 

 

 

Nieuws van de wijkvereniging

 

De wijkvereniging verstuurt met enige regelmaat een elektronische nieuwsbrief voor het informeren van de leden en andere belangstellenden over ontwikkelingen in de wijkvereniging en gebeurtenissen in de wijk. Deze nieuwsbrief wordt per email verspreid.

 

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen, dan kunt u zich onderaan deze pagina aanmelden of ga naar contact.

AGENDA 2017

Kerstborrel

december 2017

Buurt Barbecue

23 september 2017

Er zit muziek in Tuinwijk Sterrebosch

... 2017

OVER TUINWIJK STERREBOSCH

 

Wijkvereniging Tuinwijk Sterrebosch, gelegen in Driebergen-Rijsenburg, is opgericht in 2014. De naam is ontleend aan het sterrenbos dat in de achttiende eeuw op het landgoed Dennenburg is aangelegd.

 

De tuinwijk wordt begrensd door de Engweg, de Rosariumlaan, de Hoofdstraat en de Meenkselaan.

CONTACT

 

Hogesteeg 9

3972 JS Driebergen-Rijsenburg

 

T. (06) 23 868 017

E. info@tuinwijksterrebosch.nl

 

DEEL DEZE PAGINA

Copyright 2017 @ All rights reserved | Website by HENNY4PR